A Start Up Guide LIVE tavaszi webinárja folyamán arról beszélgettünk, hogy mit is jelent tulajdonképpen az infláció, hogyan hat a vásárlók viselkedésére, hogyan szerencsés reagálni rá a vállalkozásunkban, mit és mennyire kell újratervezni, árazni, milyen banki vagy fintech megoldások segíthetnek és messze nem utolsó sorban mit kezdhetünk a meglévő forintjainkkal?

Az első részben az infláció, mint gazdasági jelenség volt a téma. Mitől lesz és mitől szűnik meg, mit tehet vele egy kormányzat vagy egy jegybank, és főleg miért rossz a tartós infláció a gazdaság szereplőinek? Hogyan viselkednek inflációs környezetben a fogyasztók és vajon racionális döntéseket hoznak-e?

Előadóink
Dr. Kolozsi Pál Péter a Magyar Nemzeti Bank igazgatója;
Kozák Ákos, az Egyensúly Intézet társalapító-igazgatója és
Madár István, a Portfolio, vezető elemzője voltak.
A beszélgetés felvétele elérhető itt!

A második blokkban már egy konkrét cég volt a téma: mit tehetünk inflációs környezetben, hol lehetnek tartalékok a cégen belül, mire figyeljünk a cég finanszírozása során és milyen banki, fintech megoldásokkal segíthetjük működésünket?

Előadóink
Kristó Zoltán, a Riport Applications ügyvezetője;
Sándorfi Balázs, a Bankmonitor alapító-ügyvezetője és
Suppan Márton, a Fintech.hu alapító-főszerkesztője voltak.
A beszélgetés felvétele elérhető itt.

A SUG LIVE házigazdája Szenes Gábor, a Start Up Guide program alapítója volt.

Ha megnéznéd, hogy miről volt szó az eddigi SUG LIVE programokon, az összes elhangzott előadás felvételét itt megnézheted. Ha úgy érzed, valamilyen üzleti problémával szembesültél működő vagy leendő vállalkozásodban, akkor a SUG LIVE programja mellett figyelmedbe ajánljuk a Magyar Formatervezési Tanács támogatásával a Start Up Guide program keretében megjelent „Üzleti tanácsok induló kreatívipari vállalkozók számára” című ingyenes, itt letölthető kiadványunkat és online fogalomtárunkat.